Kurt Waldheim : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luckas-bot (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 31 :
 
==Secretari General de las Nacions Unidas==
L'an [[1971]] foguèt derrotat en las eleccions per presidéncia de lodel sieu país, mas foguèt eligitelegit successor de [[U Thant]] coma [[Secretari General de las Nacions Unidas]]. L'an [[1976]] atenguèt èsser reelegit a pesar de trobar una cèrta oposicion.
 
Durant la siá carga Waldheim dobriguèt e dirigiguèt de multiplas conferéncias internacionalas favoridas per la [[ONU]]. Entre aquelas se comprenon la Tresena session de la Conferéncia de Comèrci e desvolopament de las Nacions Unidas, realizada a [[Santiago de Chile]] en abril de [[1972]]; la Conferéncia de las Nacions Unidas sul Mitan ambient, realizada a [[Estocòlme]] en junh de 1972; la Tresena Conferéncia de las Nacions Unidas sus la Lei de la Mar, realizada a [[Caracas]] en junh de [[1974]]; la Conferéncia sus la Populacion Mondiala, realizada a [[Bucarèst]] en agost de 1974; e fin finala la Conferéncia Sussus l' Alimentacion Mondiala, realizada a [[Roma]] en novembre de 1974.
 
En conclusent aquel segond mandat, un veto impausat per la [[Republica Populara de China]] li empediguèt se presentar per un tresen mandat, en essent substituitremplaçat per [[Javier Pérez de Cuéllar]].
 
==Presidéncia d'Àustria==