Acièr : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luckas-bot (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: be-x-old:Сталь
Xqbot (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: pnb:فولاد; changement de type cosmétique
Linha 16 :
Es l'aliatge mai important actualament l'acièr, que s'utiliza de forma intensiva dins maitas aplicacions, encara que son emplec siá condicionat a de circonstàncias particularas en foncion de sos avantatges tecnics o economics especifics que ofrisson d'autres materials: l'[[alumini]] quand se demanda mai de leugieretat e resisténcia a la corrosion, lo [[formigó armat]] per sa resisténcia màger al fuòc, los [[ceramica|materials ceramics]] dins d'aplicacions a las [[temperatura]]s nautas, etc. Malgrat aquò contunhan d'èsser emplegats fòrça vist que:
 
* Existisson de jasiments abondoses de minerals de fèrre sufisentament rics, purs e de bon explotar.
* Existís la possibilitat de lo reciclar.
* Los procèsses de fabricacion son relativament simples e economics.
* Presentan una combinason interessanta de proprietats mecanicas, que se pòdon modificar dintre d'un reng ample en variar la composicion de l'aliatge o en aplicar de tractaments.
* Sa plasticitat permet d'obtenir de pèças de formas geometricas complèxas amb una facilitat relativa.
* L'experiéncia acumulada dins son emplec permet de realizar de prediccions de son comportament, en mermar los còstes de concepcion e la durada de mesa sul mercat.
 
Tala es l'importància industriala d'aqueste material que sa [[metallurgia]] ten la denominacion especiala de [[siderurgia]].
Linha 102 :
[[no:Stål]]
[[pl:Stal]]
[[pnb:فولاد]]
[[pt:Aço]]
[[qu:Asiru]]