Illas Aleutianas : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 1 :
{{ortografia}}
{{Infobox Illa
| nom=Illas Aleutianas
Linha 43 ⟶ 42:
 
==Geografia==
Forman una cadena d'illas volcanicas al nòrd del Pacific que s'estendon al cors de 1900 km dempuèi la peninsula d'Alaska fins a la de Kamchatka a travèrs de las [[illas Komandorskie]]. A l'excepcion d'aquelas darrièras illas, qu'apertenon a [[Russia]], la rèsta de l'archipèla es part de l'Estat d'Alaska. Las illas son localizadas al nòrd de la CenturaCencha del Pacific, entre los 52 e los 55 gras de latitud nòrd e los 172 e los 163 gras de longitud oèst.
 
==Istòria==
Las illas foguèron administradas per Russia dempuèi sa descobèrta dins loal sègle XVIII fins a la venda amb la rèsta d’[[Alaska]] als [[Estats Units]] en 1867. Pendent la [[Segonda Guèrra Mondiala]] totas las illas foguèron ocupadas per Japon.
 
==Economia==
Las ressorsas alieuticas d'aquela zòna del Pacific Nòrd son excepcionalas. En 2007, {{formatnum:353000}} tonas de produchs de la mar an transitat pels cais de [[Dutch Harbor]], primièr pòrt de pesca dels [[Estats Units]]. Dutch Harbor es pas vertadierament una vila, mas gaireben una zòna industriala. La vertadièra vila se tròba a cinc minutas amb veitura, sus l'illa bessona de [[Unalaska]], ligada dempuèi pauc per un pont.
De mai en mai d'estrangièrs i venon trabalhar dins las fabricas de condicionament de peis.
 
==Illas de l'èst a l'oèst==