Castèth de Bidaishe : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Linha 6 :
La purmèra mencion deu Castèth Ducau de [[Bidàishen]], pertanhent a la [[Familha (parentala)|familha]] deus [[Lista deus senhors, comtes e ducs de Gramont|senhors de Gramont]], que data de [[1329]]. Que conegó dempuish eveniments nombroses abans de brular en [[1796]].
 
Lo castèth medievau, qui ne testimònian enquëraenqüera tres gròssas [[tor]]s arredonas, au nòrd-oèst e au sud, que ho destruit en [[1523]] per las tropas de [[Carles Quint]], en represalhas a l'escac encontrat a [[Baiona]], qui lo son [[maire]] e èra alavetz Joan II, senhor de Gramont. Que ho tornat bastir rapidament segon l'estil de la [[Reneishença]], en tot conservar lo principi deus elements defensius medievaus.
 
Au [[sègle XVII]]au, tribalhs importants devath l'influéncia de l'estil d'[[arquitectura]] Loís XIII alavetz en vòga dens la region parisenca que hon confiats a l'[[arquitècte]] Loís de Mihet, egaument responsable deus tribalhs deus [[barri]]s de Baiona. La construccion deus jardins e de las terrassas que data d'aquera epòca.