Kurt Waldheim : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Joao Xavier (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « {{Cap d'estat o govèrn | Nom= Kurt Josef Waldheim | Imatge= 180px |... »
 
Joao Xavier (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 25 :
Nasquèt al [[21 de decembre]] de [[1918]] dins la vila de Sankt Andrä-Wördern, situada près de [[Viena (Àustria)|Viena]]. Après estudiar segondària en una academia de la capitala del país estudièt [[drech]] a l'Universitat de Viena, ont se va graduar lo [[1944]].
 
Membre de la socialdemocracia crestiana austriana, Durant l'[[Anschluss]] de [[Àustria]] l'an [[1938]] s'afilièt a la Liga d'Estudiantas del [[Partit Nacional Socialista dels Trabalhadors Alemands]] e Durant un brèu temps foguèt membre de las [[Sturmabteilung]] ([[SA]]). L'an [[1941]] serviguèt al [[Wehrmacht]] Durant la [[Segonda Guèrra Mondiala]], en se rendent l'an [[1945]] a las fòrças britanicas a [[Caríntia]].
 
==Activitat diplomatica==
Linha 40 :
L'an [[1986]] Waldheim tornèt se postular en las eleccions de lo sieu país, e a diferéncia de l'escasença anteriora, sortèt ganhant.
 
Aquel meteis s'inicièt, lo que se coneguèt coma ''Question Waldheim''. Abans de las eleccions, la revista ''Profil'' revelèt que, en una autobiografia recentament publicada, existissián qualques omissions per lo qu'es de la vida de Waldheim entre [[1938]] e [[1945]]. Pauc temps se sabèt après que Waldheim aviá mentit sus lo sieu servici a la [[Sturmabteilung]]-''ReiterCorps'', una division paramilitara del Partit Nazi, abans de la guèrra. Aital meteis aviá obviat tanben la siá mission coma oficial coordinator de la batalha de [[Salonica]] ([[Grècia]]) dintratzentre lo [[1942]] e lo [[1943]], que fòrça [[josieu]]s foguèron deportats. L'especulacion creissèt e Waldheim se vegèt implicat o acusat de complicitat en crims de guèrra.
 
Durant lo sieu passatge per la presidéncia de lo sieu país ([[1986]]-[[1992]]) Waldheim e la siá esposa foguèron declarada dins desparièrs païses persona ''non grata'' e l'an [[1987]] foguèron compreses en una lista d'observacion per empedir la siá intrada als [[Estats Units d'America]]. En los sieus 6 ans de govèrn, Waldheim realizèt pas gairas visitas dins païses estrangièrs, exceptuant las siás visitas a [[Ciutat de Vatican]] e dins los païses de [[Orient Mejan]].
 
{{Clr}}