Segonda Republica de Veneçuela : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « La '''Segonda Republica de Veneçuela''' qu'existí transitoriament après la caduda de la Purmèra Republica de Veneçuela enter 1813 e 1814. Que podè e... »
 
Cap resum de modificació
Linha 1 :
La '''Segonda Republica de Veneçuela''' qu'existí transitoriament après la caduda de la [[Purmèra Republica de Veneçuela]] enter [[1813]] e [[1814]]. Que podè estar establida mercés a la [[Capanha d'Orient]] gavidada per lo patriota veneçolan [[Santiago Mariño]] qui liberè la ciutat de [[Cumaná]]. Lo [[6 d'agost]] de [[1813]] [[SimóSimón Bolívar]], deu son costat, qu'entrè dens [[Caracas]] après la soa [[Campanha Admirabla]].
 
Après la caduda de la Purmèra Republica, Bolívar que s'èra refugiat a [[Curaçao]] puish dens lo territòri de [[Nava Granada]] (dens l'actuala [[Colómbia]]) on publiquè lo [[Manisfète de Catagena]] on analisava las causas de la derrota de la Purmèr Republica. A partir de [[Nava Granada]] que comencè la Ampanha Admirabla qui miè a ua segonda liberacion de Caracas e a l'establiment de la segonda republica. Au cors d'aquesta campanha, que dictè après la liberacion de Trujillo lo [[Decrèt de Guèrra a mor]] dab la famosa frasa : "Espanhòls a canarians, comptats dab la mort, quitament en bèth estar neutres se non tribalhatz pas activament per la libertat. Veneçolans, comptatz dab la vita, quitament se ètz copables".