Firefox : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Xqbot (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 29 :
Aquel projècte èra pus leugièr que la Suite Mozilla e èra destinat mai als usatgièrs que non pas tant als desvolopaires. Lo succès de Firefox foguèt tant important que lo [[3 d'abril]] de [[2003]] decidiguèron de consacrar la màger part dels sieus esfòrces a Firefox e a Thunderbird. Lo [[12 d'abril]] de [[2006]] Mozilla quitèt de publicar de versions de la Suite Mozilla (malgrat qu'a l'ora d'ara los usatgièrs de la comunitat Mozilla la mantenon jol nom de [[Sea Monkey]]).
 
Per de rasons divèrsas lo nom del Firefox a cambiat fòrça còps. Lo primièr nom que recebèt lo projècte èra '''Phoenix''', qu'arrestèt d'èsser emplegar per de motius legals, aquel nom aviá durat dempuèi setembre de [[2002]] fins al [[14 d'abril]] de [[2003]]. Lo nòu nom foguèt '''Firebird''' mas èra tanben ja utilizat, dins aquel cas per una [[basa de donadas]] de còdicòde liure. A causa de la pression, Mozilla cambièt lo nom del navegador per '''Mozilla Firefox''', en escartant d'autras opcions coma ''Firebird Browser'' e ''Mozilla Firebird''.
 
L'identitat visuala ven de la version 0.8, en [[2004]], de la man de [[Jon Hicks]]. Se'n faguèt pus tard una revision, per resòuver qualques problèmas a l'ora de l'agrandir. Aquel logotiplogotipe es en vigor a l'ora d'ara.
 
Mozilla publiquèt una web ont se reculhián totas las [[Extension (Mozilla)|extensions]] e de tèmas assajats amb la sortida de la version 0.9, per evitar aital de possiblas atacas a la seguretat. Lo [[19 d'octobre]] de [[2005]], Firefox 1.0 arribèt als 100 milions de descargaments.
 
Lo [[30 de novembre]] de [[2005]] sortiguèt la version 1.5 de Firefox. Lo [[31 de julhet]] de [[2006]] Firefox 1 e 2 arribèron als 200 milions de davaladasdescargaments.
 
La version 2.0 se publiquèt lo [[24 d'octobre]] de [[2006]]. E en sonque un jorn acumulèt 2 milions de descargaments. La version 3.0 sortiguèt lo [[17 de junh]] de [[2008]].