Fernando Arrabal : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 9 :
Aprenguèt de legir e d'escriure a [[Ciudad Rodrigo]] ([[Salamanca]]) (Prèmi nacional a l'edat de dètz ans), e faguèt sos estudis universitaris a [[Madrid]].
 
Dins son enfança sofriguèt de la misteriosa disparicion de son paire, condemnat a mòrt pel regimeregim de Franco, puèi escapat en [[1941]]. Pr'amor aquel traumatisme, coma escriguèt lo [[Prèmi Nobel]] [[Vicente Aleixandre]], « la coneissença que balha Arrabal es tintada d'una lutz morala que demòra dins la matèria meteissa del seu art ».
 
Jutjat jos lo regim franquista en [[1967]] e empresonat a causa de son engatjament politic tre son òbra, e aquò malgrat lo sosten energic de mai d'uns grands escrivans d'alara, de [[Francés Mauriac]] fins a [[Arthur Miller]], e una requèsta prèp del tribunal del celèbre romancièr e dramaturg irlandés [[Samuel Beckett]] que declarèt alara : « Se fauta i a que siá vista a la lutz del grand merit d'ièr e de la granda promessa de deman es aital pardonada Que Fernando Arrabal siá tornat a la seuna pena. ».