Sindròm de Peter Pan : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
m a renomenat Sindròme de Peter Pan en Sindròm de Peter Pan : sindròm (CLo)
Vivarés (discussion | contribucions)
m sindròm (CLO)
Linha 1 :
{{Omon|Pan (omonimia)}}
Lo '''sindròmesindròm de [[Peter Pan]]''' caracteriza los enfants engoissatangoissats per l'idèa de créisser e los adults instables dins lo ''monde adult''.
 
== Origina ==
Lo concèpte foguèt desvolopat per [[Dan Kiley]] ([[psicanalista]]) en [[1983]]. Son nom foguèt inspirat per [[Peter Pan]] l'eròis de [[J. M. Barrie]]. Pasmens una apròcha psicologica rigorosa establida dins l'òbra ''Lo SindròmeSindròm de Peter Pan'', aquel sindròmesindròm es pas reconegut pel [[DSM-IV]] coma malautiá mentala.
 
Lo sindròmesindròm apareis pus sovent al començament de l'edat adulta, quand l'individú comença a aver de responsabilitats.
 
Pus sovent s'agís de celibataris. Kiley fa remarcar que s'obsèrva particularament pels ancians enfants que lolor paire foguèt sovent criticat a l'ostal per la maire e reagissiá per la passivitat a la plaça de fornir son punt de vista. S'agiriá dins aquel cas d'un ''[[mimetisme]] de la fugida''.
 
== Los estadísestadis ==
SembleSembla qu'aja d'estadísestadis :
 
* De 10 a 15 ans : los simptòmas apareisson, amb una certana irresponsabilitat de l'individú, una angoissa fàcia al monde exterior, una certana solitud e un conflicte fàcia al sèxe.
* De 16 a 22 ans : un certan narcissisme, doblat a vegadas de misandria (o machisme) apareis.
* De 23 a 25 ans : l'individú pòt se plànher d'una insatisfaccion fàcia a la vida e una inadaptacion al monde exterior.
* De 26 a 30 ans : debut de la fasa Cronica del sindròmesindròm.
* A partir de 45 ans : l'adult tenta de tornar trobar son enfància fàcia a un estile de vida que causiguèt pas (amb la comptabilitat d'aver « perdut » annadas).
 
Linha 32 :
Un còp lo ligam « dolorós » remandat, lo pacient o la pacienta pòt alara quitar las relacions patogènas per el meteis tala coma : l'alcòl, la sexualitat compulsiva o refrenada, lo (la) conjunt(a) maltractant(a), la susactivitat professionala o a l'ostal, la susintellectualizacion o la guèrra ideologica per la guèrra ideologica.
 
Per las personas sofrent del sindròmesindròm de Peter Pan, s'agís alara de dubrir lo pacient a la realitat del monde per que s'i inscriga. Poirà alara tenir sa plaça.
 
== Vejatz tanben ==