Ajuda:Modèl : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 31 :
*<tt><nowiki>{{subst:Nom del modèl}}</nowiki></tt> per que lo modèl siá copiat un còp per totes dins la pagina l'utilizant. Dins aqueste cas, una modificacion del modèl a pas cap d'incidéncia sus la pagina.
 
Atal, un modèl brèu e temporari destinat a èsser suprimit lèu deuriàse èsserdeurià copiatcopiar amb <tt>subst:</tt>, l'avantatge es qu'apareisserà dirèctament dins la font de l'article. Una notícia normala destinada a demorar sus una pagina per una durada longa o definitivament deuriáse èsserdeuriá inclusainclure amb l'ajuda de <tt><nowiki>{{Nom del modèl}}</nowiki></tt>, de biais que las mesas a jorn eventualas sián mai aisidas. Un modèl contenent un ligam temporari o susceptible de cambiar deuriá çaquelà pas èsser ajustat per <tt><nowiki>{{Nom del modèl}}</nowiki></tt>. Aqueste metòde, en efièch, met pas a jorn lo ligam ''Paginas ligadas'' a mens que cada article contenent lo <tt><nowiki>{{Nom del modèl}}</nowiki></tt> siá efectivament modificat aprèp la modificacion del ligam dins lo modèl en question.
 
* Es possible d'inclure de tèxt provenent d'autres espacis de nom ; coma per exemple <tt><nowiki>{{Wikipèdia:Darrièrs cambiaments}}</nowiki></tt>.