Wikipèdia:Règlas : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
m "cargar" (cf. lexic d'informatica de l'IEO)
Linha 4 :
La sola veritabla dificultat es de garantir Wikipèdia contra tota perseguida per infraccion al drech de difusion dels imatges.
 
Tot imatge que presenta pas aquestas garantidas dins sa pagina de descripcion poirà èsser prepausat a la supression per qual que siá. L'imatge serà alara inscrich per un maximum de sèt jorns dins [[Wikipèdia:Imatges de suprimir|Imatges de suprimir]] dinsen l'espèraesperant de justificacions e/o d'una decision comuna.
 
Es pas possible d'afichar un imatge jos forma de ligam extèrne dins Wikipèdia. Aquò es per limitar los problèmas de vandalisme, los problèmas de dreches e mai los problèmas de ruptura de ligam.
Linha 13 :
|}
 
==Procedura de telecargamentcargament e d'insercion d'un imatge==
 
===Questions prealablas===
Linha 25 :
*Preparar l'etapa de descripcion de l'imatge. Per vos ajudar dins aquesta analisi que participa a la valor de l'imatge e als respèctes de las règlas, podètz utilament percórrer la pagina [[Wikipèdia:Descripcion d'un imatge|Descripcion d'un imatge]].
 
==Preparacion del telecargamentcargament==
 
*Causir un nom d'estocatge per aqueste imatge
Linha 40 :
 
 
===TelecargamentCargament===
 
Lo transferiment de l'imatge sul servidor del Wikipèdia occitan s'efectua a partir del formulari d'[[Special:Upload|aquesta pagina]] (valent a dire la pagina ''Importar un imatge'').
 
Notatz que la redaccion de la pagina de descripcion se pòt far tre lo telecargamentcargament en respectant la sintaxi en exemple çai jos, mas es tanben simple de se contentar de la legenda e de la licéncia, puèi de completar un còp lo telecargamentcargament realizatacabat.
 
'''Usatge del formulari'''
Linha 51 :
#Camp '''Descripcion : exemple''' <u>Lo Mont-Saint-Michel <nowiki>{{Domeni public}}</nowiki> Fòto personala presa a la marèa d'equinòcci de setembre de 2000. S'obsèrva ...</u> [Atencion : los 250 primièrs caractèrs d’aqueste camp van se plaçar dins lo ''resumit'' de l'importacion (istoric de l'imatge), alara que la totalitat va emplenar la pagina de descripcion, modificabla per la seguida].
#Casa de marcar '''Declari ...''' : obligatòria ; engatja vòstra responsabilitat concernent los dreches de l'imatge ;
#Boton '''Copiar un fichièr''' : valida lo formulari e lança lo telecargamentcargament ;
#Boton '''Percórrer :''' facultatiu, dobrís la fenèstra de dialòg de vòstre sistèma operatiu per la dobertura dels fichièrs.
Se vòstra connexion es lenta, l'operacion pòt prendre un bèl temps.
 
En cas de succès del telecargamentcargament, l'utilizaire n'es informat per un messatge remembrant en particular lo nom de l'imatge transferit. I a en principi pas d'autra operacion d'efectuar a aqueste estadi, sufís de cercar l'article que deu conténer lo ligam vèrs aqueste imatge.
 
===Insercion de l'imatge===
Linha 61 :
Sufís de crear un ligam dins l'article concernit : los paramètres d’aqueste ligam permeton de reglar en particular la talha d'afichatge de l'imatge, se la talha reala es pas immediatament utila o per limitar lo temps de cargament de la pagina.
 
Escritura del ligam : « imatge » o « Imatge » es indiferent, mas sensible a la cassa : escriure per exemple « .JPG » e non pas « .jpg » segon lo nom de l'imatge telecargatcargat.
 
'''Ligam elementar'''
Linha 210 :
S'es possible, requadratz los imatges per ne gardar pas que la partida pertinenta.
 
Esitetz pas a telecargarcargar los imatges dins una nauta resolucion. Aquestes imatges poiràn èsser reütilizats pus aisidament dins una eventuala edicion papièr.
 
Tengatz pas compte d'un eventual messatge de mesa en gàrdia, la talha maximala actualament admesa es de 8 Mo !