Wikipèdia:Verificator d'adreças IP : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
Vivarés (discussion | contribucions)
Linha 20 :
''Las condicions d'utilizacion, comunas a totes los projèctes de Wikimedia Foundation, son descrichas sus [[:meta:CheckUser policy]] e traduchas a títol indicatiu sus [[:meta:CheckUser policy/oc]].''
 
Aqueste esplech ess'utiliza normalament utilizat per desjogar los utilizaires que crean de [[Wikipèdia:fals-nas|falses-nases]] per contornar de règlas o de decisions de la comunautat (per exemple, per contornar un [[Wikipèdia:Blocatge|blocatge]], o per votar fraudulosament).
 
Notatz qu'aqueste tipe de requèsta es '''excepcional''' en rason notadamentespecialament de la politica de [[m:Confidentialitat|confidentialitat]] de [[meta:Wikimedia Foundation/Oc|Wikimedia Foundation]], l'albergaire dels projèctes.
 
Los participants a Wikipèdia devon çaquelà demorar conscients qu'una tala requèsta es possibla. Doncas podèm pas garantir que siás'utilize pas un jorn utilizada en cas de mesa en dangièr dels projèctes Wikimèdia o de l'equilibri de la comunautat. E mai la situacion del drech sus internet permet pas tanpauc de garantir que l'usatge d’aqueste dispositiu s'impause pas un jorn a la Fondacion coma una obligacion legala.
 
'''Desvelament d'entresenhas'''
 
Quitament se l'utilizaire a violat d'unas règlas, val melhormai de revelar pas d'entresenhas personalas ses'es possible.
* D'un biais general, reveletz pas las adreças IP. BalhatzBalhetz pas que d'entresenhas coma "meteissa ret" / "pas la meteissa ret" o similar. Se d'entresenhas detalhadas son balhadas, asseguratz-vos que la persona a qui las balhatz es digna de fisança e que las va pas revelar ela meteissa.
* Se l'utilizaire ditz provenir d'un endrech e que l'IP o confirma, es possible de d'o confirmar sens violar las règlas de confidencialitat.
* S'utiliza un grand provesidor d'accès (coma Wanadoo per exemple), es pas personalament identificable.
* Revelar lo país d'origina es en general pas personal (exemple : Utilizaire:Daquòs ven de Belgica, alara Utilizaire:Truc ven de Soïssa).