Kazimieras Būga : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Erud (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 :
'''Kazimieras Būga''' (nascut lo [[6 de novembre]] de [[1879]] a Pažiegė, a ras de [[Dusetos]] - mòrt lo [[2 de decembre]] de [[1924]] a [[Königsberg]] e enterrat a [[Kaunas]]) èra un [[lingüista]] e [[filològ]] [[lituanian]]. Foguèt professor de lingüistica e trabalhèt mai que mai sus la lenga [[lituanian]]a.
 
Nomenat secretari personal del lingüista lituanian [[Kazimieras Jaunius]], mostrèt son interès per la [[lingüistica]] e en 1905-1912 estudièt a l'[[Universitat d'estatEstat de Sant Petersborg]]. Puèi, contunhèt son trabalh sus l'[[indoeuropèu]] jos la supervision de [[Jan Niecisław Baudouin de Courtenay]]. S'installèt puèi a [[Königsberg]] (uèi Kaliningrad, dependéncia russa) per estudiar jos la direccion d'[[Adalbert Bezzenberge]]. En 1914 recebèt son diplòma de lingüistica.
 
Sas recèrcas dels noms lituanians lo menèron a l'estudi de la [[toponimia]]. A partir d'eles poguèt determinar que lo centre istoric dels lituanians e dels autres pòbles [[baltics]] fins als sègles VI o IX èra estat just al nòrd d'Ucraïna a l'entorn del riu de [[Pripet]]. A mai estudièt la sequéncia cronologica dels manlèus a las [[lengas eslavas]] dins las [[lengas balticas]].
 
Faguèt de reconstruccion lingüistica dels noms lituanians dels princes de la debuta del [[Grand Ducat de Lituània]] ae provèt qu'èran pas d'origina eslava. Foguèt lo personatge essencial de l'idèa e de la creacion del [[Diccionari academic de lituanian]] ('''Didysis Lietuvių Kalbos Žodynas''' en lituanian).
 
== Referéncias ==