Coton : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Jiròni (discussion | contribucions)
Linha 87 :
== Coton transgenic ==
[[Fichièr:Gossypium sp MS4007.JPG|thumb|Camp de coton al nòrd de [[Benin]]]]
D'unas companhias utilizan l'engenhariá genetica per modificar la natura del coton e obténer de caractèrs diferents. Una entrepresas multinacionala coma [[Monsanto]] per exemple produtz de granas que balhan de colors diferentas, especialament lo blau indian utilizat dins la confeccion dels jeans. Dins la Regionregion Autonomaautonoma de [[Xinjiang]] ([[China]]) sedesvolopèron desvolopètde plantas quequ'an tenonde fibras de colors rojarojas, verdeverdas, blavablavas o negrenegras. AutresD'autres, en cambi, utilisanutilizan lalas biotecnologiabiotecnologias per crear de fibras fòrça mai longas e resistentas. La societat ''Natural Cotton Colors'' brevetèt, elen 1990, doas varietats de coton de colors naturalsnaturalas: castanha (Coyote) e verda.
 
Fòrça de las modificacions busquencercan fard'obténer que la planta siá masmai resistenta a delas marrnasmarranas, comcoma la varietat ''Bt Cotton''; o resistentas als erbicideserbicids comcoma la varietat ''Roundup Ready'', de Monsanto, resistenta al glifosat (Roundup).
 
UnasD'unes estudis demòstran que la cultura de coton transgenic nona tenpas un rendement mai grand que losla del coton convencional, quèraqu'èra una de las promesespromessas de les companhascompanhias que desenvolopendesevolopan de varietats geneticament modificadas. E mai redusís pas gaire la quantitat de pesticidespesticids quimics necessaris per la seuna cultura, provocant autres problèmas coma l'aparicion de varietats d'èrbas marridas e insèctes resistents a aqueles
 
==Referéncias==