Galícia : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
VolkovBot (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: id:Galisia (Spanyol)
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 45 :
;Distribucion de la populacion
 
[[Vigo]] es la màger vila de Galícia, e l'airal amb màger densitat de populacion essent la region de Rías Baixas. L'organizacion tradicionala de la populacion en Galícia es substancialament desparièradiferenta ade la de la rèsta d'Espanha, e se basa en comunas, de parròquias e comarcas (existisson 53 comarcas).
 
A diferéncia de la rèsta d'Espanha, Galícia, malgratamai passiá èsserpas una de las comunitats mai pobladas, compta amb de nombrosas vilas de considerabla populacion<ref>Font: rielaboración INE Institut Nacional d'Estatistica d'Espanha (01-01-2006)</ref>
 
;Vilas principalas
Linha 70 :
;Evolucion demografica
 
L'istòria demografica de Galícia es d'una contínua pèrda contínua de participacion a la populacion totala d'[[Espanha]], coma resultat de l'emigracion vèrs l'[[America Latina]] o autras parts d'Espanha. Aital, en [[1857]] la densitat de populacion en Galícia èra la màger de totas las regions del país, e Galícia representava lo 11,49% de la populacion espanhòla. Malgrat aiçò, en [[2006]], sonque 6,19% dels espanhòls residissiá en aquesta comunitat autonòma.
 
;Taus de natalitat: 7,1 per 1000