Giotto di Bondone : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
TXiKiBoT (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: fr:Giotto di Bondone
Ricou31 (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 4 :
'''Giotto''' fa part del corrent artistic de la Pre-Renaissança que se manifesta en [[Italia]] a la debuta del sègle XIV, qu'es l'un de sos mèstres. En aquèla fin del [[Edat Mejana]], Giotto es lo primièr artista que la pensada e la novèla vision del monde ajudant a construire aquel movement, l'[[umanisme]], que plaça l'Òme a la plaça centrala de l'[[Univèrs]] e li permet d'èsser mèstre de son pròpre destin.
 
Las frescas que Giotto pintèt a Florença ([[Santa Croce|glèisa Santa Croce de Florença]]), a [[Assisi]] ([[Basilica de Sant Francés (Assisi)|basilica de Sant Francés d'Assisi]]) e a [[Pàdoa]] (''[[capèla dels Scrovegni]]'' dins la [[glèisa de l'Arena de Pàdoa]]) figurant dins los soms de l'[[art crestian]].
 
Son influéncia sus las generacions d'artistas qui lo subreviventsubrevivèron es fòrça granda qu'òm pòt parlar d' « escolas ''giottescas'' » al subjècte d'unas escolas de pintura de l'epòca. Pintres coma los de l'[[escola de Rimini]] ([[Giovanni Baronzio]], [[Neri da Rimini]], [[Pietro da Rimini]]) son considerats coma sos eretièrs<ref>Luciano Bellosi, ''Giotto e son eretatge artistic'' (de veire bibliografia)</ref> Dempuèi lo passatge de Giotto, dificil a datar (versemblablament entre [[1303]] e [[1309]]) dins lor vila, ont venguèt pénher un cicle de [[fresca]]s (uèi perdudas).
== Biografia ==