Ramon VII de Tolosa : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
 
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 1 :
'''Raimon VII (IX)''' de [[Sant Gèli (Gard)]] (julhet de [[1197]] a [[Bèucaire]] - [[27 de setembre]] de [[1249]] a [[Milhau]]), comte de [[Tolosa]], duc de [[Narbona]] e marqués de [[Provença]]. Filh de [[Raimon VI de Tolosa]] e de [[Joana Plantagenet]].
 
En mai de [[1216]], desbarca a [[Marselha]] e fa lo sètgesèti de [[Bèucaire]] que pren lo [[24 d'agost]]. PerseguisPerseguís la guèrra de reconquista contra los franceses menats per [[Simon IV de MontfortMontfòrt]] puèi per lo seu filh [[Amalric de MontfortMontfòrt]].
 
SuccedisSuccedís al seu paire en [[1222]]. En [[1225]] es escomenjat pel [[Concili de Bourges]] e alavetz va començar una crosada contra el. Un cop vençut, se resigna a signar lo [[Tractat de ParisParís (1229)]] que li fa cedir las ancianas vescontatsvescomtats de [[TrencavelTrencavèl]] al rei de [[França]] e perméspermet que la seuna unica filha e eiretièra [[Joana de Tolosa]] se marida amb [[AmfosAmfós de Peitieus]], fraire de LoisLoís. A la seuna mortmòrt, lo seu gendre devenguèt comte de Tolosa e apuèiaprèp la mortmòrt d'aquelaqueste, lo [[comtat de Tolosa]] foguèt anexatannexat per la [[Corona de França]].