Fernando Arrabal : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
m tipografia
Linha 18 :
Fernando Arrabal Teràn es lo filh del pintre [[Fernando Arrabal Ruiz]] e de Carmen Teràn Gonzàlez.
Le 17 de julhet de 1936 al moment del ''pronunciamiento'' militar a l'origina de la [[Guèrra Civila EspanholaEspanhòla]], lo seu paire demòravademorava fidèl a la Republica, e, en consequéncia, foguèt condemnat a mòrt per rebellion militara. Puèi, la pena foguèt commudada en trenta ans de prison. Fernando Arrabal senior passèt per las prisonspresons de Santi Espiritu a [[Melilla]], [[Monte Hacho]] a [[Ceuta]] (ont temptèt de se suicidar), [[Ciudad Rodrigo]] e [[Burgos]], fin finala, lo 4 de decembre de 1941, foguèt trasferittransferit a l'espital de Burgos, supausat malaut mental. Le 29, Fernando Arrabal senior s'escapèt de l'espital en pijamà, defòra un mètre de nèu recobrissiá los camps. Jamai pus òm aguèt novèlas d'el.
 
En 1941 fasiá sus estudis au Collègi desdels Escolapios de San Antón e mai tard a çò dels Escolapios de Getafe. A aquela epòca Arrabal legiguèt fòrça e menèt d'experiéncias, que pus tard li seràn utilsutilas.
 
== Jovença (1946-1956) ==
En 1947, sa maire l'obliguèt de seguir de classas preparatòrias per dintrar a l'Escòla Generala Militara, mas Arrabal i assistiguèt pas, pr'aquò qu'en 1949 foguèt enviat a [[Tolosa (Guipuzcoa)]] ont estudièt a l'Escola Teorico- PracticaTeoricopractica de l'Industria e del Comèrci del Papièr. Es a aquela epòca, en 1950, qu'escriguèt mai d'unes pèças de teatre uèi ineditas.
En 1951 comencèt de trabalhar a la ''Papelera Española''. Foguèt enviat a [[Valéncia]] ont passèt lo bachelierat, puèi a [[Madrid]] ont estudièt lo Drech. Pendent aquels ans frequenta l'[[Ateneo]] de Madrid e los poètas ''postistas''.