Llívia : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Xqbot (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: lmo:Llívia
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 3 :
'''Llívia''' es una comuna d'[[Auta Cerdanha]]. Administrativament es un municipi [[Catalonha (region)|catalan]] de la [[comarca]] de [[Cerdanha]] e aperten a la [[província de Girona]]. Ten la particularitat d'èsser completament enrodat per l'actual territòri [[França|francés]] ([[Catalonha Nòrd]]), formant una [[enclava]].
 
Llívia es una [[enclava]] d'Espanha en França. Se tracta d'un municipi situat a 153 km al nòrd de la capitala de sa província, [[Girona]], enrodat en totalitat per de territòri francés coma resultat del [[Tractat dels Pirenèus]] de 1659: pr'amor d'aqueste, Espanha donèt a França los trenta tres vilatges de las comarcas de [[Valespir]], [[Capcir]], [[Conflent]], [[Rosselhon]] e la [[Nauta Cerdanha]] que uèi forman, ensems amb [[Fenolheda]], lo departament francés dels [[Pirenèus Orientals]]. Llívia restèt fòra d'aqueste tractat per son estatut de vila, privilègi concedit per l'emperador [[Carles V]], e continuèt jol domeni del rei d'Espanha. L'[[11 de febrièr]] de 1939, quand s'acabèt la guèrra[[Guèrra civilaCivila espanhòlaEspanhòla]], las autoritats del band nacional demandèron a las autoritats francesas l'autorizacion d'ocupar Llívia.
 
Sa populacion en 2005 èra de 1252 abitants, amassats dins un territòri de 12,84 km². Llívia aperten a la jurisdiccion de [[Puigcerdà]]. Las lengas parladas dins la localitat son lo [[catalan]], lo [[castelhan]] e lo [[francés]].