Convencion sul comèrci internacional de las espècias de fauna e de flòra salvatjas menaçadas d'escantiment : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 3 :
Un secretariat permanent installat a [[Genèva]] es encargat d'assegurar la seguida de l'aplicacion de la convencion. En 2004, lo nombre d'aderents a la convencion de Washington se monta a 166. La convencion es aplicabla als [[Estats Units d'America|Estats Unis]] dempuèi lo [[14 de genièr]] de [[1974]] (1èr país dins l'òrdre cronologic), en [[França]] dempuèi lo [[11 de mai]] de [[1978]] e en [[Belgica]] dempuèi le [[3 d'octobre]] de [[1983]].
 
Lo contraròtle s'aplica tant als animals e vegetals, vivents o mòrts, coma a totas las partidas reconeissablas e tanben als produches derivats (mantèls de forradura per exemple). Tota persona, o tota societat, transportant de plantas o d'animals inscriches dins laslos annèxasannèxes es concernida, quina que siá la tòca de l'operacion (comèrci, present, usatge personal...).
 
Las espècias inscrichas pòdon far l'objècte d'un transpòrt pas que jol cobèrt de documents prevists per la convencion (permés d'exportacion, permés d'importacion...), desliurats per las autoritats competentas (per França, es lo ministèri de l'Ecologia, jol cobèrt scientific del [[Musèu nacional d'istòria naturala]]).
 
Las espècias animalas e vegetalas concernidas per la convencion son enumeradas dins laslos tres annèxasannèxes :
* [[AnnèxAnnèxe I]] : espècias menaçadas d'escantiment (environ 830) pas de [[comèrci]] ;
* [[AnnèxAnnèxe II]] : espècias vulnerablas (environ 32 500) que son comèrci es pas interdit mas reglamentat ;
* [[AnnèxAnnèxe III]] : espècias inscrichas (environ 300) dins lo quadre nacional d'un país.
 
Al nivèl de l'[[Union Europèa]], un reglament comunautari datant de [[1984]] assegura la coordinacion e lo renfòrçament de las règlas aplicablas dins lo quadre de l'Union.