Metòde scientific : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 9 :
Son duas los piar basics del metòde scientific. Lo primièr d'elhs es la [[reproducibilidade]], es dire, la capacitat de repetir un determinat experiment dins cualquier luòc e per cualquier persona. Aquesta pila emplea per lor practica, esencialament, la comunicacion e la publicitat dels resultats obtenidos.
 
Lo segond piar es la [[falsabilidade]]. Es dire, que tota proposicion sciéntifica a qu'aver la posibilitat d'èsser falsada. Est implica que si pòdon disenhar experiments que dins lo cas de dar resultats distintos als predichs negarián l'ipotèsi posta la probapròva.
 
Dins la actualitat los resultats de la [[recèrca]] scientifica son publicats en [[revista scientifica|revistas scientificas]] especializadas tras criticas o comentaris d'autres experts, correccions per partida dels autoresautors e aún verificacion dels experiments per autres equips de recèrca. Al misme temps, es comenzant a èsser usual que si publiquen dins la red ([[internet]]) al temps que dins las revistas scientificas o exclusivament.
 
[[Categoria:Metòde scientific]]