Sergipe : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 38 :
En [[1575]], els [[Companhia de Jesus|jesuitas]] van intentar colonizar les terres de l'actual estat de Sergipe, però solament en [[1590]] els indígenes van ser derrotats definitivament per Cristóvão de Barros, fundador del fort i del poble de São Cristóvão. Entre [[1637]] i [[1645]], Sergipe va estar sota el domini dels [[Païses Basses|olandeses]], periòde en el qual la seva economia va ser bastant perjudicada. Amb la recuperació de les terres pels portuguesos, es va desenvolupar la cultura de [[cana de sucre]] e l'[[elevatge]].
 
En [[1820]], es va fer una ''capitanía'' autònoma, separada de [[Bahia]]. Amb l'independència de Brasil, Sergipe va ser transformat en província de l'Imperi. Durant el [[sègle XIX]], les plantacions de [[coton]] van passar a tenir important paper en l'economia. En [[1855]], la capitalcapitala va serfoguèt transferida de São Cristóvão pervèrs allo poblevilatge d'[[Aracaju]].
 
En la segonda mitat del segle XX, els escriptors [[Tobias Barreto]] i [[Sílvio Romero]] van projectar l'estat en el panorama cultural del país.
Linha 53 :
A més de la canya, són conreats la tapioca (617 400 t. per an), la taronja (14,4 milions de fruits) i el coco. Una petita indústria d'artefactes de cuir tanben existís. Lo [[comerci]] pus important és el de la capital, Aracaju.
 
Lo govèrn brasilièr a desvolopat l'explotació de [[petròli]] e [[gas natural]] ensins l'estat.
 
===Ligams extèrnes===