Bòxa tailandesa : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
m robot Ajoute: br:Muay thai
Cap resum de modificació
Linha 11 :
 
Gaireben cada movement de bòxa tailandesa utiliza lo còs entièr, mentre que i a rotacion de las ancas a cada còp de pè o de punh. Aquò fa que las atacas e las defensa dins lo bòxa tailandesa son mai lentas mas mai fòrtas per exemple que las de la [[bòxa]] o del [[karate]].
 
 
 
 
 
== Tecnicas ==
 
Lo Muay thai es plen de tecnicianas divèrsas. L'adaptacion contemporanèa coma espòrt o sembla en principi a la bòxa, mas après o veire e o analisar, es un espòrt d'una complexitat divèrsa e una disciplina rigorosa. Cap destacar que s'o considèra actualament coma l'espòrt mai efectiu versus d'autras disciplinas de contacte totjorn e quand se marcaràn de nòrmas depès, o en lo sieu defècte se realize una baralha d'aquesta forma; aquò vòl dire sens sumisiones o baralha de solèr. En aquesta disciplina se pòdon usar totas las extremidades del còs coma la man, lo coide, lo braç, lo pè, la camba e agarrar al contrincante, per realizar una projeccion e aital somar de ponchs, o ensajar la cúspide d'aqueste espòrt, aquò se coneis coma "plum" e es la forma de agarrar al contrincante del copet e ensajar o tustar amb lo genolh en la cara o lo còs en inclusent las cambas, mundialmente aquò se coneis coma "clinch".
 
Los còps de patadas de la cadera per se sona aval "tebianlan", de la cadera fins al pitrau "tebiancon" o se li sòl tanben cridar "lucky", e del pitrau per amunt "tebianbon". Los còps amb los ponhs son: "Dirècte e Jab" en essent lo Jab lo braç avançat en la nòstra gardia, e lo Dirècte lo braç endarrierat.
 
Las tecnicianas utilizadas son: de Tecnicianas de Agarre e de Tecnicianas de Projeccion, amb opcion a lançar a l'adversari al solèr, aquò se deu far mejançant de còps als ponchs de supòrt o derribes a còs complèt sens arribar al "tacle" (zancadillas). Cap mencionar qu'aquesta totalament proïbit tustar a l'adversari quand aqueste se tròba queigut o almens amb un genolh clauat en lo solèr.
 
La indumentaria del Muay thai consistís actualament en de pantalons cuertes e vendaje en de mans, de pès e espinillas coma unica proteccion (aquestas darrièras son per de baralhas amateur), l'emplec de guantes foguèt introdusit en l'an de 1929 per un boxeador filipino e se tornèt obligatòri, aital coma lo protector bucal e la division per de peses tre 1945. Quand los contrincantes entran al ring, se lor vei tradicionalament en utilizant un Mongkon sobratz la siá cap e un Pong Malai a l'entorn del còth. Lo Mongkon es una banda especiala entretejida cuidadosamente que representa al gimnàs que ne provien. Pong Malai Son collares amb ornamentos florales, liurats per d'amics e de seguidors coma un gèst de supòrt e bona sòrt, similaras al Lei hawaiano. La meteissa intencion an los Papriachat(amuletos de bona sòrt), que son de laces utiliza
Muay Thai actualament [editar]Lo Muay Thai se practica actualament coma un espòrt dins fòrça païses del mond. La siá difusion globala li a convertit en òm dels espòrts de contacte mai estenduts e lo sieu nombre de practicantes pas per de créisher. Los melhors nakmuays (de camps d'entrainament) son tailandeses, mas a l'ora d'ara d'autres païses pòdon concórrer en egalitat de condicions, sustot en las categorias de pes mai nautas. Los Païses Basses son brèç de fòrça luchadores famoses coma Ernesto Hoost, Peter Aerts o lo legendari Ramon Dekkers 8 còps campion del mond e fòrça mai que s'afrontèron amb tailandeses dins lo sieu pròpri país e amb de nòrmas complètas de Muay Thai. Tanben Munchai es considerat coma òm dels melhors e a un palmarés envidiable.
 
Malgrat aiçò es important mencionar qu'en tant espòrt e expression culturala d'una region, existís un organ regulador aperada Federacion Mondiala de Muay Thai (WMF per las siás siglas en anglés), encargat de velhar per la corrècta promocion e difusion de l'art del Muay Thai en lo glòb.
 
==Ligams extèrnes==