Hector Berlioz : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 26 :
Berlioz que vadó dens ua familha borgesa de [[Daufinat]] on avó lo parat d'arrecéber ua educacion musicau a partir de l'etat de 12 ans. Lo son pair qu'èra mètge e qu'auré volut que lo son hilh e seguisse lo medish camin. Que'u mandè estudiar a París a partir de [[1821]] (aus 18 ans) mes Berlioz, alavetz entosiasmat per l'univèrse de l'opèra e pauc interessat per la medecina que's causí de seguir definitivament la via de la musica.
 
Ua de las soas purmèras òbras interpretadas que ho la soa ''Messe Solennelle''. A partir de [[1826]] qu'estudiè au [[Conservatòri de París]] dab [[Jean-François Le Sueur]] com professor de compausicion. Berlioz que's presentè mantuas vegadas au [[Prèmi de Roma]] dinc a l'obtiéner fin finau en [[1830]] qui'u autrejava ua pension per 5 annadas.
 
En [[1827]] que vadó amorós de Harriet Smithson, la soa futura molhèr, en la bèth véder au teatre ad interpretar Ophelia dens ''[[Hamlet]]'' de [[William Sakespeare]] au [[Teatre de L'Odéon]]. Que ho tanben la debuta d'ua passion de las granas per l'òbra de Shakespeare.