Hector Berlioz : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 34 :
Enter [[1831]] e [[1832]] que viatgè en [[Italia]] com ac exigiva l'autrejament deu Prèmi de Roma.
 
A partir de [[1830]] que comencè a tribalhar suber la soa ''[[SimfoniaSinfonia Fantastica]]'' e que he la coneishença de [[Franz Liszt]] qui vadore un gran amic e qui transcrivore la ''SimfoniaSinfonia'' entau [[piano]].
 
La purmèra de la ''Simfonia Fantastica'' que ho un gran eveniment o arrecotín la custòdias de París. Quauques dias arron Berlioz qu'avó l'escadença d'estar formalament presentat a Harriet Smithson e que l'esposè estant Franz Liszt un deus temoenhs. En [[1834]] [[Niccolò Paganini]] que comandè a Berlioz ua òbra entà jogar un alto [[Antonio Stradivari|Stradivari]] que vienèva d'aquesir ; Berlioz que compausè alavetz ''[[Harold en Italia]]'' ; decebut per la part tròp petitat consecrada a l'alto dens aquesta òbra qui ei ua simfonia, Paganini non la voló pas interpretar. En l'audir, totun, qu'exprimè ua admiracion extrèma de cap a berlioz e que'u auherí 20 000 franvsfrancs entà marcar lo son respècte.
 
En [[1836]] Berlioz que conegó ua mauescaduda dab lo son opèra ''Benvenuto Cellini'' e tanben quauques dificultats economicas. A partir [[1842]] que comencè a viatjar per Euròpa en tot publicar, en [[1844]] un ''Tractat d'orquestracion''.