Esquil : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 8 :
Qualqu'una de las seunas òbras, coma ''Los persans'' (472 aC) o los ''La set contra Tebes'' (467 aC), son lo resultat de sos experiéncias de guèrra. Foguèt, tanben, testimòni del desvolopament de la [[democracia atenenca]]. En ''Las suplicants'' (490 aC), òm pòt detectar la primièra referéncia que se fa al poder del pòble e la representacion de la creacion de [[Areopage]], tribunal encargat de jutjar los omicidis. En ''Las eumenides'' (478 aC) tròba supòrt la reforma de [[Efialtes]] (462 aC), transfèrt dels poders politics del Aeropage al [[Conselh dels Cinc cents]].
 
Viatgèt a [[Siracusa]], [[Sicília]], convidat pel tiran [[Ieron]], que produsiguèt per el ''Las femnas de Etnad'Ètna'', en onor de la nòva vila de [[EtnaÈtna]] qu'aquel aviá fondat, e metèt de nòu en scèna ''Los persans''. Après la representacion de '''La Orestiada'' (458 ac) tornèt visitar Sicilia, ont moriguèt a Gela (456 aC-455 aC). Aguèt un filh, [[Eufori]], que, coma el, foguèt un poèta tragic.
 
Malgrat l'importància de la seuna òbra, a son epitafi Esquil foguèt pas remembrat coma poèta o dramaturge, mas per la seuna valor en la batalha de Maraton:
Linha 29 :
 
==Obras conservadas==
* ''Los Persans'', [[472 aCAC]]
* ''Los setis contra Tebes'', [[467 aCAC]]
* ''Los suplicants'', [[463 aCAC]]
* ''L'Orestiada'', [[458 aCAC]], trilogia que inclaus:
** ''Agamemnon''
** ''Los coefores''