Sòm : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Ricou31 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 18 :
A la fin de cada cicle de 90 minutas i a un desvelhar natural avanç de passar al seguent cicle, es lo moment lo melhor per se desvelhar. Se rendam pas compte d'aquels desvelhars naturals, son normalment ignorats durant la [[nuèch]]. Pauc sovent, se pòt produsir autres desvelhars naturals a cada cambiament de fase dins cada cicle complet, especialament a las primèras minutas de la subfase de sòm leugièr, e tanben al principi o durant lo sòm paradoxal. En aquel darrièr cas, es fòrça aisit sovenir del sòm en detalhs.
 
Lo primièr cicle de la nuech comença diferentament de los autres, i a una fase de vigilança. En aquesta fase es pòt produsir un tipo totalament diferent de sòmi nomenat ipnagogic, en que sovent esse pòt sentir o veire voses o imatges que sentissèm o véson durant lo [[jorn]].
 
Lo mai comun es dormir quatre o cinc cicles complets cada nuech. Aquò equival a sièis ores o sèt ores e mièja. Es recomanda per una persona adulta dormir en mejan cinc cicles completos cada nuech (sèt ores i mièja).