Bandièra basca : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 4 :
L''''ikurrinha''' (o ''ikurrina'' en [[basc]], amb una prononciacion coma o indica la grafia occitana) es la bandièra de la [[Comunautat Autonòma Basca]] ([[Estat espanhòl]]) e tanben la que es estat adoptada pel [[País Basc]].
 
Foguèt creada en [[1894]] pels fraires Luis e [[Sabino Arana]] (lo fondaire del [[Partit Nacionalista Basc]]), e a la debuta correspondiá, dins tota la tièra de bandièras que dessenhèron, a la que identificava lo territòri de [[Biscaia]]. Mai tard passèt a representar la totalitat del País Basc, o coma se disiá en aquel moment, ''Euzkadi'' (las sèt províncias, valent a dire, [[Alaba]], Biscaia, [[Guipuscoa]], [[Navarra]], la [[Bassa Navarra]], [[ZuberòaSola]] e [[LapordiLabord]]). A partir de la constitucion de la [[Comunautat Autonòma Basca]], o Euskadi, s'adoptèt coma bandièra oficiala d'aquesta entitat.
 
Coma o explicava Arana (per exemple, en 1895, dich per un personatge biscaïn a ''[http://www.sabinetxea.org/libro/libro/11.html La bandera fenicia]''), en dessenhar la bandièra s'inspirèt de l'escut de Biscaia: