John Edward Gray : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
RibotBOT (discussion | contribucions)
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 5 :
Sa familha s'installa pro lèu a [[Londres]] ont Gray comença a estudiar la [[medecina]] a 16 ans. Deven l'assistent de son paire quand aqueste redigís ''The Natural Arrangement of British Plants'' (1821). Aprèp èsser estat refusat a la [[Societat linneana de Londres]], se desvira de la [[botanica]] e se consagra a la [[zoologia]]. Trabalha, a partir de [[1824]], al departament de zoologia del [[British Museum]] ont ajuda [[John George Children]] a la redaccion del catalòg de las colleccions de [[reptil]]s. En [[1840]], remplaça Children al pòst de conservator d'aqueste departament, foncion qu'ocuparà fins a [[Nadal]] de [[1874]].
 
Publica mantun catalòg de las colleccions del musèum, ont analisa los gropes [[animal|animals]] mas tanben descriu d'[[espècia]]s novèlas. Participa activament a l'enriquiment de las colleccions de zoologia del British Museum que deven demest las mai importantas del mond. S'estima qu'un milion d'especimens suplementaris venon s'ajustar a las colleccions durant la direccion de Gray.
 
Publica de títols fòrt nombroses, prèp de 1200, principalament en zoologia. S'agís sovent de catalògs repetitius e mancant d'analisi critica. En [[1832]], deven membre de la [[Royal Society]].