Wikipèdia:La tavèrna : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Kokoyaya (discussion | contribucions)
Kokoyaya (discussion | contribucions)
Linha 294 :
:::Vòli precisar a l'amic Cedric que la paternitat de la Carta lingüistica es de Vivarés, es pas de ieu, e mai se sosteni d'a fons aquela carta. En defòra d'aquò, tròbi aquela carta fòrça sopla, que totei lei dialèctes e sosdialèctes, estandards e parastandards i se pòdon exprimir en tota libertat. Admetre de grafias diferentas seriá tecnicament ingerible (es çò qu'an assajat de far dins la Wikipèdia sarda, e ma fista, es de mau legir, agachatz-la...). Quand se parla de far pus sopla la gestion dei patronims, o pòdi comprene se s'agís de far una redireccion a partir de la forma en lenga dominanta vèrs la forma en occitan (per ex. "Jacques Chirac" > "Jaume Chirac"). Per còntra, se s'agís d'interdire l'utilizacion de la forma occitana (per exemple, suprimir "Jaume Chirac") o de la metre coma forma segonda, aquò seriá renonciar au drech legitim de reconquistar l'usatge de l'occitan dins de domenis ont es fòrabandit.--[[Utilizaire:Nil Blau|Nil Blau]] (èx Aubadaurada) 2 de febrièr de 2009 a 22:57 (UTC)
::::Ai creat una pagina aicí : [[WIkipèdia:Carta lingüistica2]] ont es possible de votar e de discutir, mas sabi pas se las règlas, la presentacion de la pagina, lo fach de votar per cada seccion, etc.. se tot aquò es la melhora solucion per tornar votar la carta, donc abans de començar se avètz quicòm de dire a prepaus del vòte o una question es aquí ! [[Utilizaire:Mertyl|Mertyl]] 11 de febrièr de 2009 a 14:37 (UTC)
:::::As "començat" ? VLC es ja en occitan :-( I a de causas de completar mas la màger part del trabalh es ja fach :-( --[[Utilizaire:Kokoyaya|Kokoyaya]] 12 de febrièr de 2009 a 08:43 (UTC)
 
== Estela per "article de qualitat" ==