Ajuda:Pagina d'utilizaire : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cedric31 (discussion | contribucions)
Boita "d'"utilizaire
Vivarés (discussion | contribucions)
m correccions menoras
Linha 13 :
== Cossí concebre mas paginas personalas ? ==
 
Vòstra fòto, vòstre nom vertadièr, vòstra adreça de [[corrièr electronic]], vòstras coordenadas de [[messatjariá instantanèa]], vòstra situacion geografica, vòstres domenis d'interès o d'expertisade competéncia, vòstres gosts (e desgosts), vòstra [[adreça web]] o autras contribucions sus la tela constituisson de bons elements qu'utilizaretz segon vòstres imperatius en matèria de proteccion de la vida privada. Aquesta presentacion pòt èstre facha amb l'ajuda de pichons quadres illustrats, apelats ''Boita d'utilizaire'', cada boita portant una precision. VeireVejatz [[Wikipèdia:Modèls/Espaci_Utilizaire|Modèls/Espaci_Utilizaire]].
 
Podètz emplegar tanben vòstras paginas personalas per tal de vos ajudar a utilizar Wikipèdia maipus eficaçament :
* lista de prètzfaches
* estat de vòstras òbras
Linha 36 :
 
[[imatge:medalha de bronze.PNG|right]] [[imatge:medalha d'argent.PNG|right]] [[imatge:medalha d'aur.PNG|right]]
*Per contra, es sus aquesta pagina que d'autres ''wikipedians'' podòn vos podòn atribuir una medalha de meriti que nòstres omològs anglofòns an nomenat [http://en.wikipedia.org/wiki/Imatge:Barnstar.png Barnstar]
 
**'''equivalent occitan:''' '''''[[Wikipèdia:Decernissètz los laurièrs]]'''''.
Linha 42 :
Se volètz cobrir vòstras contribucions jos una licéncia suplementària ([[m:Guide to the CC dual-license|dual-license]]) o las declarar del [[domeni public, en drech de la proprietat intellectuala|domeni public]], o cal senhalar tanben sus vòstra pagina personala.
 
D'un biais general, abstenètz-vos de modificar las paginas personalas dels autres a mens d'o èsser estat autorizat. Las pichòtas correccions ortograficas, estilisticas o tipograficas, son normalament benvengudas mas podòn èstreèsser de còps percebudas coma ofensantas: un messatge plen de diplomacia es sovent preferible.
 
== Cossí gerir mas paginas de discussion ? ==
Linha 62 :
== Que cal defugir sus las paginas personalas ? ==
 
* De ne far un ''weblog'' relatiu a vòstras activitats ''extra-wikipedianas''. Al luòc d'aquò, prenètz aqueste ''[[weblog]]'' o ''[[blog]]'' dins un espaci maipus apropriat, quiti a plaçar sus vòstra pagina un ligam vèrs aqueste sit.
* D'i abordar de subjèctes sens interès per l'enciclopèdia. Meteissa remarca qu'al punt precedent.
* De vos liurar d'un biais tròp personal o tròp copiós. Dins aqueste cas, pensatz puslèu de crear un sit e de li balhar un ligam sus vòstra pagina.
* D'afichar d'opinions otrancièras o ofensantas.
* De transformar aqueste espaci en aira de jòc o, en general, de doblidar la foncion enciclopedica de nòstra ''Wikipèdia''.
 
* Tot çò que pòt ajudar a la construccion de nòstra comunautat i a en revenge sa plaça.
 
:''Son aicí puslèu de conselhs que d'interdiches e la tolerància es — en principi — de mesarigor, en particular amb los començants e, segon la version anglofòna del present article amb los wikipedians '''meritants per endacòm mai'''. Aquesta precision estonanta daissa supausar que '''òm pòt rescatar una marrida conducha per de dons en natura'''.''
::''Shocking, isn't it?'' — ''Yes, it is !''
 
Linha 87 ⟶ 86:
==Escafament==
 
Se la comunautat vos ne fa la demanda, val mai d'escafar d'elements litigioses, quiti a los transferir sus un autre sit e a crear un ligam. Aqueste ligam deu çaquelà eleel-meteis èsser compatible amb la filosofia de Wikipèdia.
 
Se pòt qu'aqueste retrach siá a títol provisòri : la reputacion qu'aquerriretz al fial de vòstres articles menarà benlèu la comunautat a percebre mièlhs la pertinéncia de vòstras intencions. Vos meteis, amb l'experiéncia, seretz benlèu menat a reformular vòstres prepauses.
Linha 93 ⟶ 92:
<center>'''Consideratz qu'es la reconeissença de vòstres pars que vos conferís la qualitat de ''wikipedian''.'''</center>
 
Se sètz mal comprés, esitetz pas a donar una explicacion mas vos entestetz pas : s'adoptatz una actitud jutjada pauc cooperativa quitament pels mai tolerants, vos expausatz a de rectificacions d'ofici e mai, en cas de recidiva, a una proposicion d'escafament somesa al vòte de la comunautat. Cèrts abuses expausan lor autor a l'exclusion provisòria o definitiva, graugra de sancion mai elevat.
 
== Cossí escafar una sospagina personala ? ==
Linha 99 ⟶ 98:
Lo mejan pus simple es de la [[Ajuda:Redireccion|redirigir]] cap a vòstra pagina personala màger, en utilizant la sintaxi seguenta : « {{Vert|<nowiki>#REDIRECT[[Utilizaire:Lambda]]</nowiki>}} ». Aquò presèrva la possibilitat de la reconstituïr amb l'ajuda de l'istoric.
 
Per suprimir realament una de sas pròprias jos-paginas personalas, cal simplament efectuar una requesta sus la pagina [[Wikipèdia:Demanda de supression immediata]]. Apuèi, l'istoric e lo contengut d' aquesta pagina seràn solament accessibles per losals [[Wikipèdia:Administrator|administrators]].