Ajuda:Pagina d'utilizaire : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cedric31 (discussion | contribucions)
debuta de revirada dempuèi lo Wikipédia francés
 
Cedric31 (discussion | contribucions)
Oiquipedià->Wikipèdia
Linha 4 :
----
 
Se vòstre nom d'utilisator es ''CausaDaquòs'', alara :
*vòstra '''pagina d'utilisator''' es la pagina [[Utilisator:CausaDaquòs]] ;
*vòstra '''pagina de discutida''' es la pagina [[Discutida Utilisator:CausaDaquòs]] ;
*vòstras '''jos-paginas d'utilisator''' seràn de la fòrma :
**[[Utilisator:CausaDaquòs/açò]],
**[[Discutida Utilisator:CausaDaquòs/aquò]] ;
*Vòstre '''espaci utilisator''' es l'ensemble de çò que precedís.
 
== Cossí concebre mas paginas personalas ? ==
 
Vòstra fotò, vòstre nom vertadièr, vòstra adreça de [[corrièr electronic]], vòstras coordenadas de [[messatjariá instantanèa]], vòstra situacion geografica, vòstres domenis d'interes o d'expertisa, vòstres gosts (e desgosts), vòstra [[adreça Oèb]] o autras contributions sus la tela constituisson de bons elements que utilisarètz segon vòstres imperatius en matièra de proteccion de la vida privada. Aquesta presentacion pòt èstre facha amb l'ajuda de pichons quadres illustrats, apelats ''boita utilisator'', cada boita aportant una precision. Veire [[OiquipediàWikipèdia:Modèls/Espaci_Utilisator|Modèls/Espaci_Utilisator]].
 
Podètz tanben emplegar vòstras paginas personalas per vos ajudar a utilisar OiquipediàWikipèdia mai eficaçament :
* lista de tascas
* estat de vòstres trabalhs
* memòs
* ligams utils
* mas tanben [[OiquipediàWikipèdia:Nauc de sabla|nauc de sabla]] personal per realisar tests e experiéncias en matièra d'edicion oiquipediana.
 
Es tanben l'endrech
* ont far conéisser vòstras activitats sus OiquipediàWikipèdia
* ont publicar vòstras idèas sus l'''enciclopèdia Liura''
* ont indicar vòstres projèctes actuals
* ont tenir un jornal de vòstras activitats de ''Oiquipedian''
* ont formular de remarcas generalas sul fonccionament de la ''OiquipediàWikipèdia'' e de la comunautat qu'abriga, sus sos aspèctes socials, politics o filosofics.
 
Es aquí tanben que nos daissarètz un messatge se comptatz vos aluènhar qualques temps.
Linha 38 :
[[image:médaille de bronze.jpg|right]] [[image:médaille d'argent.jpg|right]] [[image:médaille d'or.jpg|right]]
*En revenge, es sus aquesta pagina que d'autres ''oiquipedians'' podòn vos atribuir una medalha de meriti que nòstres omologs anglofòns an nomenat [http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Barnstar.png Barnstar] <s>e qu'a pas encara d'equivalent occitan</s>
**'''equivalent occitan:''' '''''[[OiquipediàWikipèdia:Decernissètz los laurièrs]]'''''.
 
Se volèz cobrir vòstras contribucions jos una licéncia suplementària ([[m:Guide to the CC dual-license|dual-license]]) o las declarar del [[domeni public, en drech de la proprietat intelectuala|domeni public]], senhalatz-la tanban sus vòstra pagina personala.
Linha 48 :
Vòstra pagina de discutida personala sert a vòstres échanges amb les autres ''wikipédistes'' sus des sujets touchant a la ''Wikipédie''. Se elle s'allonge al delà de 32k, certains ''wikinautes'' risquent de ne pas pouvoir la consulter entièrement. Vous pouvez alara, al choix, résumer, archiver, voire escafar tot o partie de son contenu.
 
Se vous ne supportez pas la critique, vous pourriez être tenté de les escafar systématiquement. Ceci pourrait nuire a vòstre image e amener vòstre contradicteur a répéter sa critique, voire a la porter a un niveau plus ''public'' : per exemple al [[OiquipediàWikipèdia:Le Bistro|bistro]]. Songez-y.
 
En répondant a vòstres interlocuteurs sus vòstra propre pagina de discutida, vous risquez qu'ils ne remarquent pas vòstra réponse. Il vaut donc mieux le faire sus la pagina de discutida de l'interlocuteur amb çaquelà l'inconvénient d'''éclater'' la conversation. D'autres solutions sont envisageables :
Linha 66 :
* De vous épancher de façon trop personala o trop copieuse. Dins aqueste cas, pensez plutôt a crear un siti e a lui donner un ligam sus vòstra pagina.
* D'afficher des opinions outrancières o blessantes.
* De transformer aqueste espaci en aire de jeu o, en général, d'oublier la fonction encyclopédique de nòstra ''OiquipediàWikipèdia''.
 
* Tot çò que pòt ajudar a la construccion de nòstra comunautat i a en revenge sa plaça.
Linha 79 :
* Usurper l'espaci mémoire oiquipedian comme un disque extérieur.
* L'utiliser comme un siti libre.
* Utiliser la bande passante de OiquipediàWikipèdia a d'autres fins qu'encyclopédiques.
* Y proférer des [[OiquipediàWikipèdia:Atac personal|ataques personals]].
* Là comme ailleurs sus OiquipediàWikipèdia, tot çò qui es incompatible amb la licence [[GFDL]].
 
'''Veire tanben [[m:Confidentialitat|Politica de confidentialitat]]'''.
Linha 87 :
==Escafament==
 
Se la comunautat vous en fait la demande, il vaut mieux escafar des éléments litigieux, quitte a les transférer sus un autre siti e a crear un ligam. Aqueste ligam doit çaquelà lui-même être compatible amb la philosophie de OiquipediàWikipèdia.
 
Il se peut que aqueste retrait soit a titre provisoire : la réputation que vous acquerrez al fil de vòstres articles amènera peut-être la comunautat a mieux percevoir la pertinence de vòstras intentions. Vous même, amb l'expérience, serez peut-être amené a reformuler vòstras propos.
Linha 99 :
Le moyen le plus simple es de la [[Ajuda:Redireccion|redirigir]] vèrs vòstra pagina personala principale en utilisant la syntaxe suivante : « {{Vert|<nowiki>#REDIRECT[[Utilisator:Lambda]]</nowiki>}} ». Ceci préserve la possibilité de la reconstituer a l'aide de l'istoric.
 
Per supprimer réellement une de ses propres jos-paginas personalas, il suffit d'effectuer une requête sus la pagina [[OiquipediàWikipèdia:Demanda de supression immediata]]. L'istoric e le contenu de aquesta pagina ne seràn ensuite accessibles que per les [[OiquipediàWikipèdia:Administrator|administrators]].
 
 
[[Categoria:OiquipediàWikipèdia:ajuda|Paginas personalas]]
[[cs:Wikipedie:Uživatelská stránka]]
[[de:Wikipedia:Benutzer-Namensraum]]
Linha 111 :
[[ja:Wikipedia:利用者ページ]]
[[ko:위키백과:사용자 페이지]]
[[sk:OiquipediàWikipèdia:Stránka redaktora]]
[[sl:Wikipedija:Uporabniška stran]]
[[sv:Wikipedia:Användarsidor]]