Quirinus Ignatius Maria Mok : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Joao Xavier (discussion | contribucions)
m links
Linha 2 :
[[literatura occitana]].
 
Nascut lo [[30 de julhet]] de [[1925]] a [[Amsterdam]], Kees Mok i fa sos estudis superiors de [[francés]] que perseguís a la Sorbona ([[Paris]]). Ensenhant a l'universitat d'Amsterdam tre [[1955]], es nomenat mèstre de conferéncias en 1968, annada de la publicacion de sa tèsi consacrada a l'estudi de las categorias morfologicas del genre e del nombre dins lo francés parlat de l'ora d'ara. De 1971 a 1988 ten la cadièra de lingüistica romanica a l'universitat de Lèida.
 
Kees Mok aprofiècha dempuèi 1955 sos sejorns regulars en Peiregòrd, Lengadòc e Provença per aprigondir sa coneissença dirècta de l'occitan contemporanèu. Perlonga aital sos trabalhs sus la
lenga d'òc medievala (''Manuel pratique de morphologie de l'ancien occitan'', 1977) per de nombrosas
enquistas de terren e consacra mai d'un article a cèrts aspèctes gramaticals dels escriches de [[Jansemin]], [[Anfós Daudet]], [[Joan Bodon]], [[Max Rouquette|Max Roqueta]] e [[Bernat Manciet]].
Nomenat en 1978 "Chevalier de la légion d'honneur" per son accion en favor del manten dels estudis franceses als Païses Basses, Kees Mok foguèt en [[1981]] cofondator e administrator, puèi secretari general (1984-1990), enfin president (1990-1993) de l'[[Associacion Internacionala d'Estudis Occitans]] (AIEO).
 
Moriguèt lo [[12 d'agost]] de [[2005]] a Lèida ([[Païses Basses]]).
 
[[nl:Kees Mok]]
 
[[Categoria:lingüistica]]
 
[[nl:Kees Mok]]