ARN polimerasa : Diferéncia entre versions

 
== ARN polimerasa procariota ==
En la [[cellula]] procariota[[procariòta]], lo meteis enzim catalitzacataliza la sintèsi de totes los tipes d'ARN: ARNm, ARNr e ARNt.
 
L'ARN polimerasa procariotaprocariòta es formada de cinc subunitats d'environ 410 [[kDa]] '''α2ββ'ω''', amb dos unitats '''α''' identicas, que se jonh al [[ADN]] de forma inespecifica per catalitzar la sintesi d'ARN. Per aumentar l'especificitat d'union a regions promotors, l'oloenzim requerís un '''factor σ'''. Doncàs l'enzim es format de cinc subunitats '''α2ββ'σω''' (480 [[kDa]]). L'estructura de l'ARN polimerasa presenta una fenedura de 55 Å de longitud e una amplària 25 Å. Aquela fenedura permet lo passatge de l'eliç dobla d'ADN, amb una mesura de 20 Å. Los 55 Å de longitud permeton acceptar una sequéncia d'ADN de 16 [[nucleotid]]s.
 
Totas las unitats que forman l'enzim foncionan amassa per menar a tèrme las reaccions de transcripcion. La subunitat β' participa a l'union de l'ADN, la subunitat β conten part del centre actiu e la subunitat σ es implicada principalament en l'iniciacion de la transcripcion, dissociant-se de la rèsta de l'enzim un còp iniciat la transcripcion.
 
Las ARN polimerases dels organismes procariotasprocariòtas foncionan de forma analoga, malgrat que la seqüència de qualqu'una de sosssos subunitats pòt diferir.
 
== ARN polimerasa eucariota ==
Utilizaire anonim