Llívia : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
HerculeBot (discussion | contribucions)
fix fr : fr:Livia --> fr:Llívia
Vivarés (discussion | contribucions)
m traduccion acabada
Linha 1 :
{{ortografia}}
[[Image:Llívia paisatge.jpg|thumb|300 px|Val de Cerdanha e Llívia]]
'''Llívia''' es una comuna d'[[Auta Cerdanha]]. Administrativament es un municipi [[Catalonha (region)|catalan]] de la [[comarca]] de [[Cerdanha]] e aperten a la [[província de Girona]]. Ten la particularitat d'èsser completament enrodat per l'actual territòri [[França|francés]] ([[Catalonha Nòrd]]), formant una [[enclava]].
 
Llivia, en catalan Llívia, es una [[enclava]] d'Espanha aen França. S'agísSe tracta d'un municipi situat a 153 kilometreskm al nòrd de la capitalcapitala de sa provinciaprovíncia, [[Girona]], enrondatenrodat en sa totalidadtotalitat per territoride territòri francés coma resultat del [[Tractat dels PirineusPirenèus]] de 1659: pr'amor d'aqueste, Espanha donguètdonèt a França los trenta-très tres vilatges de las comarcas delde [[Vallespir]], lo [[Capcir]], lo [[Conflent]], lo Rosellon[[Rosselhon]] e la Nauta Cerdanha que uèi forman, ensems amb la [[Fenolheda]], lo departament francés dels Pirineus[[Pirenèus Orientals]]. LliviaLlívia restèt defòrafòra d'aqueste tractat per s'agirson d'unaestatut de vila, privilegiprivilègi concedit per l'emperador [[Carles V]], e continuèt jol domènidomeni del rei d' Espanha. Lo L'[[11 de fevrièrfebrièr]] de 1939, quand finíss'acabèt la guerraguèrra civila espanhòla, las autoritats del band nacional demanèrondemandèron a las autoritats francesas permís perl'autorizacion d'ocupar LliviaLlívia.
 
Sa populacion alen 2005 èra de 1.2521252 habitantsabitants, amassats dins un territòri de 12,84 km². LliviaLlívia pertanaperten a la jurisdiccion de [[Puigcerdà]]. Las lengas parladas endins la localitat son lo [[catalan]], lo francés[[castelhan]] e lo castelhan[[francés]].