Giuseppe Mazzini : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Linha 7 :
Après d’estudis de drech e una licéncia de filosofia en 1827, acomença d’afiermar, en còntra dau poder en plaça, que « la patria d’un italian non es [[Roma]], [[Florença]] ò [[Milan]], mai [[Itàlia]] tot entiera e aderís a la [[carbonaria]], associacion secrèta amb objectius politics, per afortir seis idèias e metre en plaça un plan d’accion.
 
Foguèt perseguit per la polícia piemontesa per seis idèias e activitats. Aquò li vauguèt d’èstre engabiolat a [[SavònaSavona]]
 
En 1831, refugiat a [[Marselha]], pròchi la nombrosa comunautat italiana de la vila granda de [[Provença]], fonda lo movament « [[Itàlia Joine]] » (Giovine Italia), derivat de la [[Carbonaria]] e inspirat per lo socialisme, que sa devisa es « Dieu e lo pòble », e que la basa politica es l’union dei diferents reiaumes d’Itàlia e n’una republica democratica. Pensa tanben Mazzini qu’Itàlia deu prene la tèsta dau movament de regeneracion d’Euròpa, qu’èra d’aquelei temps e per la part màger, sota la dominacion de sobeirans fòrça autoritaris.