Convencion sul comèrci internacional de las espècias de fauna e de flòra salvatjas menaçadas d'escantiment : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Cedric31 (discussion | contribucions)
Modif
YurikBot (discussion | contribucions)
m Robot: Automated text replacement %s
Linha 1 :
La '''Convencion sul comèrci internacional d'espècias de fauna e de flòra salvatjas menaçadas d'escantiment''' (CITES segon lo sigle anglò-saxon) es un acòrdi intergovernamentalintergovèrnamental signat lo [[3 de març]] de [[1973]] a [[Washington, DC|Washington]]. Son objècte fondamental es de protegir las [[espècia]]s [[animal]]as e [[vegetal]]as menaçadas d'escantiment pels escambis internacionals en contrarotlant lo comèrci. Es coneguda tanben jol nom de « Convencion de Washington ».
 
Un secretariat permanent installat a [[Genèva]] es encargat d'assegurar la seguida de l'aplicacion de la convencion. En 2004, lo nombre d'aderents a la convencion de Washington s'elèva a 166. La convencion es aplicabla als [[Estats-Units d'America|Estats-Unis]] dempuèi lo [[14 de genièr]] de [[1974]] (1èr país dins l'òrdre cronologic), en [[França]] dempuèi lo [[11 de mai]] de [[1978]] e en [[Belgica]] dempuèi le [[3 d'octobre]] de [[1983]].