Bòxa tailandesa : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Jiròni (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 1 :
{{BesonhRevirada}}
[[Image:Muay Thai Kids.jpg|thumb|280px|Un combat de bòxa tailandesa entre joves a [[Bangkòk]].]]
La '''bòxa tailandesa''' (o '''Muay Thai''') es un espòrt de combat ([[art marcial]]) que se desvolopèt en [[Tailàndia]] ont es considerat coma l'espòrt nacional. Es conegut tanben coma "l'art de totas las partidas", perque las mans, los pès, los coids e los genolhs s'utilizan fórça.
 
Emai que los cóps al cap pòdon pareisser mai impressionants dins la competicion, los experts d'aqueste espòrt afirman, que los cóps basses (''[[low kick]]s''), los coids e los genolhs son mai destructors pels competitors.
Linha 7 :
Pendent la competicion, los participants fan una dança rituala abans lo combat. Aquela ceremonia ten una origina religiosa, mas servís tanben per estirar los muscles e coma escalfament.
 
L'entrenamiententraïnament per la bòxa tailandéstailandesa es conegut per suson intensitat e susa firmetzafermetat. Apunta endurecer las uèch partidas del còrs, resulta que estant golpeat amb la tibia del boxeador tailandés es sovent comparat a estant golpeat amb un bat de [[béisbol]]. Los boxeadors tailandeses vendon patadas amb la tibia e de vegada amb lo pè.
 
La bòxa tailandés a influit plan dins la desvolopament del [[kick-boxing]] que s'a creat después al Japón, en Europa e a l'America del Norte.