Mission diplomatica : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « Una '''mission diplomatica''' es un grop de personas nomats per un Estat present dins un autre Estat en vista d'i representar l'Estat d'origina. Istoricament, aquelei missions èra sovent provisòrias mai dins lo mond actuau, son generalament vengudas permanentas. L'Estat d'origina dei membres de la mission es dich « Estat acreditant » e l'Estat d'acuelh es dich « Estat acreditor ». Lei membres de la mission son normal... »
 
Cap resum de modificació
 
Linha 1 :
[[Fichièr:Swiss Embassy Berlin 2.JPG|thumb|right|[[Fotografia]] de l'ambaissada de [[Soïssa]] en [[Alemanha]].]]
 
Una '''mission diplomatica''' es un grop de personas nomats per un [[Estat]] present dins un autre [[Estat]] en vista d'i representar l'[[Estat]] d'origina. [[Istòria|Istoricament]], aquelei missions èra sovent provisòrias mai dins lo mond actuau, son generalament vengudas permanentas. L'[[Estat]] d'origina dei membres de la mission es dich « Estat acreditant » e l'[[Estat]] d'acuelh es dich « Estat acreditor ». Lei membres de la mission son normalament de [[diplomacia|diplomatas]] plaçats sota l'autoritat d'un cap de mission.
 
Linha 31 ⟶ 33:
La possession d'un [[passapòrt diplomatic]] a sovent un liame amb l'immunitat diplomatica mai aquò es pas sistematic. D'efiech, l'immunitat es definida per d'acòrds entre lei dos Estats aguent establit de relacions. Lo passapòrt diplomatic es un document emés per un [[govèrn]] per facilitar lo trabalh de sei diplomatas.
 
== Liames intèrnesAnnèxas ==
 
=== Liames intèrnes ===
 
* [[Ambaissada]].
Linha 39 ⟶ 43:
* [[Passapòrt diplomatic]].
 
=== Bibliografia ===
 
=== Nòtas e referéncias ===
<references/>