François Hollande : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Etemenanki (discussion | contribucions)
Actualizacion.
Bernieyrou (discussion | contribucions)
Ligam ajustat.
Balisas : Editor visual cambiament per telefonet Modificacion pel web mobil
Linha 27 :
 
== Biografia ==
François Hollande es lo filh cabdet del doctor Georges Gustave Hollande, un mètge otorrinolaringològ e de Nicole Frédérique Marguerite Tribert, una trabalhadora sociala. Son paire foguèt candidat sus una lista d'extrèma drecha durant las eleccions municipalas de [[Roan]] en 1959 e en 1965. Hollande passèt una bèla part de son enfança a Bois-Guillaume, una zòna residenciala de la banlèga de la capitala normanda, e foguèt escolan a l'internat Jean-Baptiste-de-La-Salle de Roan. Pr'amor de las posicions politicas del paire qu'èra favorablas a l'[[OAS]] e a sa proximitat amb [[Jean-Louis Tixier-Vignancour]] la familha aguèt de partir de la vila lo primièr trimèstre de 1968. Aprèp la venda de totes sos bens e la clinica que teniá dins la ciutat, lo paire e tota la familha s'installèron a [[Neuilly-sur-Seine]], ont entamenèt un comèrci immobiliari.
 
François Hollande estudièt al licèu Pasteur de Neuilly-sur-Seine, e puèi després dintrèt a la Facultat de drech de [[París]], ont obtenguèt una licéncia de drech. Contunhèt los estudis a [[HEC]] de la capitala francesa e puèi a l'[[Institut d'Estudis Polítics]], ont militava a l'[[UNEF-Renouveau]], un sindicat estudiant pròche del [[Partit Comunista Francés]]. En 1980 foguèt lo 7en melhor estudiant de la promocion Voltaire de l'[[Escòla Nacionala d'Administracion]].
 
Foguèt primièr secretari del [[Partit Socialista]] (1997-2008), cònsol de [[Tula]] (2001-2008), deputat de la primièra circonscripcion de [[Corresa]] (1997-2012) e president del conselh general de [[Corresa]] (2008-2012). Lo [[16 d'octobre]] de [[2011]] foguèt designat candidat del [[Partit Socialista (França)|Partit Socialista]] a l'eleccion presidenciala de [[2012]], lo 6 de mai de 2012 ven lo seten president francés de la cinquena republica.
 
== Vida personala ==