Ans 1940 : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Balisa : Liens d’homonymie
Linha 127 :
<br/>
'''1943''' : desvolopament dei [[corveta]]s de classa Flower que son a l'origina dau concèpte modèrne de corveta, tèrme que designa a l'ora d'ara un naviri d'escòrta pichon subretot destinat au combat lòng dau [[litorau]] e a la lucha còntra lei [[sosmarin]]s.
<br/>
'''1944''' : intrada en servici dau premier [[fusiu d'assaut]] vertadier (''[[Sturmgewehr 44]]'') qu'èra estat desvolopat per l'armada alemanda per coplar en una arma unica lo fusiu tradicionau de l'[[infantariá]] e lo [[pistolet mitralhaire]].
<br/>
'''1944''' : descubèrta de l'[[estreptomicina]], lo premier [[antibiotic]] eficaç còntra la [[tuberculòsi]].
<br/>
'''1944''' : assai dau premier [[prototip]] d'[[Sistèma de deteccion e de comandament aeroportat|AWACS]] per l'aviacion [[USA|estatsunidenca]] que modifiquèt un [[TBM Avenger]] per l'equipar d'un radar permetent de detectar d'avions amb una portada d'aperaquí 160 km.
<br/>
'''1944''' : intrada en servici dau premier míssil de crosiera ([[V-1]]) au sen de l'armada [[Alemanha|alemanda]].
<br/>
'''1945''' : en junh, desvolopament de l'[[arquitectura de von Neumann]] per una còla d'engenhaires dirigida per lo [[fisica|fisician]] [[John von Neumann]] ([[1903]]-[[1957]]). Provesiguèt un esquèma d'organizacion deis [[ordinator]]s que dominèt lei mejans de tractament de l'informacion fins ais [[ans 1990]].