Operacion Sarda : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Luna Lyons (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « L'<nowiki/>'''operacion ''Sarda''''' es una operacion de la SNCF organizada lo 26 de mai de 2001, a l'escasença de la mesa en servici de la LGV Mediterranèa, avent per objectiu de realizar un recòrd de velocitat mejana sul mai long trajècte existent compausat de linhas a granda velocitat. L'operacion foguèt efectuat amb lo tren TGV Réseau n°531, amb mai de 250 personalitats e jounalistas a bòrd, qu'a percorrut la distància de {{U... »
 
(Pas cap de diferéncia)

Version actuala en data del 25 octobre de 2021 a 20.15

L'operacion Sarda es una operacion de la SNCF organizada lo 26 de mai de 2001, a l'escasença de la mesa en servici de la LGV Mediterranèa, avent per objectiu de realizar un recòrd de velocitat mejana sul mai long trajècte existent compausat de linhas a granda velocitat.

L'operacion foguèt efectuat amb lo tren TGV Réseau n°531, amb mai de 250 personalitats e jounalistas a bòrd, qu'a percorrut la distància de 1 067,2 km separant Calais e Marselha (per emprunt de las LGV Nòrd, Interconnexion Èst, Sud-Èst, Ròse-Aups e Mediterranèa), en 3 òras e 29 minutas, a la velocitat mejana de 306,37 km/h.