Gòlf : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 51 :
* lo ''fairway'' es una zòna d'èrbas ben entretenguda d'una longor de 100 a 500 [[mètre|m]]. Representa lo passatge previst per realizar lo percors. Pasmens, per lei traucs prevists en 3 a 5 còps, es frequent que lo ''fairway'' fague un contorn. Lo jogaire es alora sovent temptat de copar aqueu contorn per ganhar un ò dos còps amb lo risc, en cas de revirada, de tombar dins lo ''rough'' ò dins un obstacle.
* lo ''rough'' es una zòna d'èrbas autas que geinan lo movement de la [[bala (gòlf)|bala]]. N'existís plusors tipes dich ''« semi-rough »'' amb d'èrbas regularament copadas a una autor superiora a aquela dau ''fairway'', lo ''« prerough »'' amb d'èrbas que pòdon agantar 10 cm d'autor e lo ''« gròs rough »'' amb d'èrbas pas ò pauc entretengudas<ref>Dins certanei gròs ''rough'', de [[boisson]]s son de còps integrats per geinar mai lei movements de la [[bala (gòlf)|bala]].</ref>.
* lo ''green'' es la zòna a l'entorn dau trauc. L'èrba i es copada au ras dau sòu (mens de 2 mm d'autor) per facilitar lo movement de la [[bala (gòlf)|bala]].
* lo trauc a un diamètre de 108 mm. Es indicat per un drapèu d'un mètre d'autor. Quand la [[bala (gòlf)|bala]] es sus lo ''green'', es possible de sortir lo drapèu dau trauc se lo jogaire o demanda.
 
=== Lei traucs ===