Dolar d'arena (Bahamas) : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Creacion de la pagina amb « Lo '''dolar d'arena''' (en anglés, ''Sand Dollar'') es la version numerica del dolar de las Bahamas introdusida en octobre de 2020 per la banca centrala de las Bahamas. Es la primièra moneda numerica emesa per una banca centrala.<ref>Jim Wyss. [https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-20/the-bahamas-central-banker-explains-why-its-sand-dollar-led-the-way "John Rolle, central bank governor since 2016, describes what his country has learned so far... »
 
Cap resum de modificació
Linha 1 :
Lo '''dolar d'arena''' (en anglés, ''Sand Dollar'') es la version numerica del [[dolar de las Bahamas]] introdusida en octobre de 2020 per la banca centrala de las [[Bahamas]].
 
Es la primièra [[moneda numerica]] emesa per una [[banca centrala]].<ref>Jim Wyss. [https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-20/the-bahamas-central-banker-explains-why-its-sand-dollar-led-the-way "John Rolle, central bank governor since 2016, describes what his country has learned so far from its pioneering role in central bank digital currencies."]. ''Bloomberg News''. 20 de mai de 2021.</ref>
 
== Ligams extèrnes ==
* [https://www.sanddollar.bs Sit oficial del dolar d'arena]
* [https://www.centralbankbahamas.com/ Banca centrala de las Bahamas]
 
==Referéncias==