Energia renovelabla : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 46 :
L'[[etanòl]] e lo [[metanòl]] ansin produch es utilizat per fabricar de [[biocarburant]]s per addicion amb un carburant tradicionau coma l'esséncia eissida dau [[rafinatge dau petròli]]. Permet de redurre la pollucion car sa combustion es pus complèta mai lo rendiment dau [[motor]] demenís leugierament.
 
==== La fermentacion anaeròbiasanaeròbia ====
 
La fermentacion anaeròbia de curum pòu permetre la produccion d'un [[gas]] combustible fach de [[metan]] e de [[dioxid de carbòni]]. Aqueu procès es basat sus l'accion de [[bactèri]]s que desgradan la [[matèria]] [[quimia organica|organica]]. Dins la natura, s'observa dins lei [[palun]]s ont es a l'origina dau « gas dei paluns ». Produtz tanben un compausat liquid e viscós, dich digestat, que pòu servir d'[[engrais]].
 
Sa mesa en òbra necessita un feble a moderat (15 a 65 °C) segon lei bactèris adoptats. La talha deis installacions pòu permetre la transformacion de quantitats relativament feblas de curum. Per exemple, un tenement de 30 [[bovid]]s ò de 500 [[pòrc]]s pòu fabricar una quantitat de gas sufisenta per assegurar lo caufatge de l'installacion. De mai, lo [[bilanç carbòni]] es teoricament neutre car lo [[dioxid de carbòni]] emes per la combustion dau [[metan]] es eissit de l'absorpcion de carbòni per lei teissuts organics formant lo curum descomposat.
 
==== Autrei tipes de conversions bioquimicas ====