Energia renovelabla : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 40 :
==== Lei fermentacions alcoolicas ====
 
[[Fichièr:Cut sugarcane.jpg|thumb|right|[[Fotografia]] de [[cana de sucre|canas de sucre]] utilizadas per la fabricacion de biocarburants après d'operacions de [[fermentacion]].]]
La [[fermentacion]] dei vegetaus es un procès permetent de produrre d'[[alcòl]]s, principalament d'[[etanòl]] ò de [[metanòl]]. Necessita d'utilizar de [[levadura]]s per transformar de [[sucre]]s contenguts dins de jus sucrats en [[alcòl]]. Lei levaduras son sovent especificas, çò que permet de seleccionar l'alcòl fabricat. Es tanben possible d'utilizar de vegetaus non sucrats mai contenent de concentracions autas d'[[amidon]] per sintetizar de [[metanòl]]. Pasmens, aquò demanda de transformar l'amidon en [[sucre]] gràcias a una [[acid]]ificacion dau mitan reaccionau qu'es fòrça costosa.
 
La [[fermentacion]] dei vegetaus es un procès permetent de produrre d'[[alcòl]]s, principalament d'[[etanòl]] ò de [[metanòl]]. Necessita d'utilizar de [[levadura]]s per transformar de [[sucre]]s contenguts dins de jusvegetaus sucrats en [[alcòl]]. Lei levaduras son sovent especificas, çò que permet de seleccionar l'alcòl fabricat. Es tanben possible d'utilizar de vegetaus non sucrats mai contenent de concentracions autas d'[[amidon]] per sintetizar de [[metanòl]]. Pasmens, aquò demanda de transformar l'amidon en [[sucre]] gràcias a una [[acid]]ificacion dau mitan reaccionau qu'es fòrça costosa.
 
L'[[etanòl]] e lo [[metanòl]] ansin produch es utilizat per fabricar de [[biocarburant]]s per addicion amb un carburant tradicionau coma l'esséncia eissida dau [[rafinatge dau petròli]]. Permet de redurre la pollucion car sa combustion es pus complèta mai lo rendiment dau [[motor]] demenís leugierament.