Lucha antiaeriana : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Toku (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Toku (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 1 :
La '''lucha antiaeriana''' es l'ensemble dei mesuras destinadas a redurre l'eficacitat deis operacions aerianas enemigas. Es basada sus l'utilizacion d'[[arma (guèrra)|armas]] terrèstras, [[naviri|navalas]], [[sosmarin]]as e [[aeronau|aerianas]] associadas a de sistèmas de deteccion, de comanda e de contraròtle. Es apareguda durant lo [[sètge de París (1870)|sètge de París]] de 1870-1871 e es venguda una dimension majora dau combat modèrne. Dins la màger part dei país, la lucha antiaeriana a per objectiu la proteccion dau territòri [[nacion]]au mai lei fòrças armadas pus modèrnas dispausan de capacitats ofensivas permetent d'enebir un espaci aerian donat a d'[[aeronau]]s enemics.
 
En causa de l'evolucion regulara de l'[[aeronau|aviacion]], la lucha antiaeriana a conegut mai d'una evolucion tecnica amb l'aparicion e la disparicion d'armaments especializats. UeiFins ais [[ans 1950]], esdominèron formadalei de[[canon]]s plusorsque jaçsfoguèron capablespauc a pauc remplaçats per lei [[missil]]s per lei sistèmas de tractarportada uncorta tipea lònga. Pasmens, lo [[canon]], gràcias a sa reactivitat superiora ai batariás de menaçamissils, donatdemòra queencara fòrça utilizat per leis armaments raprochats. De mesuras lipassivas permèton([[camoflatge]]...) d'assegurarson trestanben missionsfòrça principalasutils. :
 
Uei, la lucha antiaeriana es formada de plusors jaçs capables de tractar un tipe de menaça donat que li permèton d'assegurar tres missions principalas :
* autodefensa de fòrças engatjadas sus un teatre.
* defensa mobila per seguir un grop d'unitats en movement.