Ans 1400 : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 19 :
<br/>
'''1407''' : acabament de la conquista militara de [[Vietnam]] per l'[[Dinastia Ming|Empèri Ming]] (16 de junh). Una administracion chinesa i foguèt creada. Pasmens, d'insureccions liadas a la dinastia Ho se mantenguèron fins a [[1414]]. Per amaisar l'ostilitat de la populacion, d'òrdres foguèron donats per l'emperaire [[Yongle]] a sei generaus per limitar la repression au minimom. De mai, a la Cort imperiala, creacion dau Burèu deis interprètes per melhorar lei comunicacions amb lei pòbles estrangiers.
<br/>
'''1407''' : totjorn dins lo Sud-Èst Asiatic, lei [[Dinastia Ming|Ming]] enregistrèron un autre succès important amb la destruccion dei [[piratariá|piratas]] menats per [[Chen Zuyi]] per la flòta de l'amirau [[Zheng He]]. Aquelei piratas menavan d'atacas a partir dau pòrt de [[Palenbang]] e avián reünit una fòrça de plusors miliers d'òmes<ref>'''[[francés|(fr)]]''' Dominique Lelièvre, ''Le dragon de lumière'', Olizane Eds, 2004, pp. 269-270.</ref>.
<br/>
'''1407''' : en [[França]], assassinat de [[Loís Ièr d'Orleans|Loís d'Orleans]] per de partisans dau duc de Borgonha (23 de novembre). Aquò permetèt de renforçar lo partit borgonhés maugrat l'ostilitat persistenta deis Armanhac.