Iperligam : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Guilhelma (discussion | contribucions)
Creacion de la pagina amb « Un iperligam o ligam  ipertèxte, es una referéncia dins un sistem  ipertèxte que permet de passar automaticament del document consultat a un autre document. F… »
(Pas cap de diferéncia)

Version del 3 decembre de 2020 a 12.15

Un iperligam o ligam  ipertèxte, es una referéncia dins un sistem  ipertèxte que permet de passar automaticament del document consultat a un autre document. Foguèt inventat per Ted Nelson en 1965 dins l’encastre del projècte Xanadu. Dempuèi las annadas 1990, los iperligams son notadament emplegats dins lo World Wide Web per permetre lo passatge d'una pagina web a una autra.

Lo ligam a una font (o origina) e una destinacion  (o cibla). L'activacion de l'element font d'un iperligam permet d’arribar automaticament a sa destinacion.

La font d’un iperligam es generalament un element (mot, frasa, imatge) d'un document ipertèxte. La destinacion pòt èsser un autre element del meteis document, se sona un iperligam intèrne. La destinacion pòt tanben èsser un autre document o un element especific d'un autre document. D’unes sistèmas  ipertèxtes garantisson pas que la destinacion existís : en aqueste cas,  pòdon seguir de iperligams  que son dits  romputs o  mòrts.