Piauí : Diferéncia entre lei versions

Contengut suprimit Contengut apondut
Jiròni (discussion | contribucions)
Linha 39 :
 
===Geografia===
;Relèu
{{BesonhTraduccion}}
ElLo relleurelèu de Piauí comprènes planesconstituït costaneresde iplanas decostièras al·luviód'alluvion ena leslas marges del [[riu Parnaíba]] ie dels seus afluents, al centre ie al nord de l'Estat. Al llarglong de les fronteresfrontièras amb [[Ceará]], [[Pernambuco]] ie [[Bahia]], en leslas ''chapadas'' (altiplansplans nauts ) de Ibiapaba ie del Araripe, a estl'èst, ie de Tabatinga ie Mangabeira al sud, esse trobentroban leslas mésaltituds granspus altitudsnautas de l'estat, situadessituadas a l'entorn dels 900 metres d'altitud. Entre aquestesaquestas zoneszonas elevadesenauçadas ie ellos curscors dels rius que flueixenrajan a travéstravèrs de l'estat (elslos principals: Parnaíba, Gurguéia, Fidalgo ie Urubu Preto), esse trobentroban de formacions planesplanas, ladeadassomesas per escarps accentuats, resultants dea l'accióaccion [[erosion|erosiva]] de les aigüesaigas.
;Relleu
El relleu de Piauí comprèn planes costaneres i de al·luvió en les marges del [[riu Parnaíba]] i dels seus afluents, al centre i al nord de l'Estat. Al llarg de les fronteres amb [[Ceará]], [[Pernambuco]] i [[Bahia]], en les ''chapadas'' (altiplans) de Ibiapaba i del Araripe, a est, i de Tabatinga i Mangabeira al sud, es troben les més grans altituds de l'estat, situades entorn dels 900 metres d'altitud. Entre aquestes zones elevades i el curs dels rius que flueixen a través de l'estat (els principals: Parnaíba, Gurguéia, Fidalgo i Urubu Preto), es troben formacions planes, ladeadas per escarps accentuats, resultants de l'acció [[erosion|erosiva]] de les aigües.
 
;clima
Lo [[clima]] es [[clima tropical|tropical]], amb variacions de precipitacions en cadunacada de las diferents regions. En laLa region del [[sertão]] a un [[clima semiàrid]]. En elSul litoral l'[[umiditat]] es pus intensa, e lo nivèl de las [[plujapluèja]]s pòdenpòt ultrapassardespassar los 1.000 mm annals.
 
===Economia===
{{besonhTraduccion}}